Studiul a fost efectuat de Societatea Regală pentru Sănătatea Publică, din Marea Britanie, şi organizaţia de caritate Young Health Movement pe un eșantion de peste 1.000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani. 
 
Sondajul, care și-a propus să urmărească obiceiurile tinerilor în social media, arată că Instagram are cel mai negativ efect asupra sănătății mintale a tinerilor. Respondenții au fost rugaţi să aprecieze ce impact au rețelele de socializare asupra a 14 probleme de sănătate şi stare de spirit, printre care anxietatea, depresia, singurătatea, somnul şi FoMo (Fear of Missing Out/ frica de a rata ceva), potrivit Realitatea.net.
 
Pe baza rezultatelor obținute, s-a ajuns la concluzia că Instagram este rețeaua de socializare cu cel mai negativ impact asupra sănătăţii, afectând dramatic modul în care tinerii percep imaginea aspectului fizic sau teama de a rata ceva. De asemenea, s-a dovedit că Instagram poate avea un efec nociv asupra somnului.
 
Pe de altă parte, Instagram a înregistrat scoruri pozitive în cadrul întrebărilor referitoare la libertatea de exprimare, identitatea de sine şi construirea comunităţii.
 
Totodată, Snapchat ocupă locul doi, în timp ce Facebook a deţinut poziţia a treia în privința rețelelor de socializare nocive. Pe locurile 4 şi 5 s-au aflat Twitter şi YouTube.
 
NU RATAȚI EVZ DE MÂINE!  ADEVĂRUL DESPRE ARHIVA SIPA. 
UN NOU EPISOD DIN OPERAȚIUNEA "NOI SUNTEM STATUL" VĂ PREZINTĂ DOVEZI DE NECONTESTAT!