Marți, Instagram a anunţat că va lansa funcţia „About This Account” (Despre acest cont), ce le va permite utilizatorilor să verifice publicitatea de pe contul respectiv, ţara de unde provine, modificările din numele de utilizator, precum şi alte detalii.

 

Co-fondatorul Instagram, director de tehnologie, Mike Krieger a declarat: „Protejarea reţelei noastre de persoanele cu rele intenţii rele este incredibil de importantă…asta înseamnă că trebuie să încercăm să ne asigurăm că persoanele pe care le urmăriţi şi conturile cu care interacţionaţi sunt ceea ce afirmă că sunt şi să oprim jucătorii răuvoitori înainte ca aceştia să facă rău”.

 

Pe lângă asta, Instagram a mai anunţat că va permite utilizarea unpr aplicaţii terţe, precum DUO Mobile şi Google Authenticator, pentru autentificarea prin doi factori, pentru a facilita utilizatorilor o logare sigură.

 

Prin intermediul autentificării prin cei doi factori, se adaugă un palier suplimentar de siguranţă, pe lângă numele de utilizator şi parolele, solicitând utilizatorilor informaţii la care au acces.

 

La începutul lunii august, Facebook a introdus această funcţie pentru utilizatorii care administrează pagini cu un mare număr de urmăritori americani, pentru a împiedica administrarea unei pagini prin intermediul unui cont fals sau compromis.

 

Într-o postare pe blog, Instagram a anunțat  că aceste funcţii vor fi disponibile în următoarele săptămâni. Începând de marţi, Instagram va permite conturilor cu audienţă mare să solicite verificarea  prin intermediul unei funcţii în cadrul aplicaţiei.