Evenimentul Zilei > Social > Inspirație în Alianța Vestului. După ”Ghilotina” lui Robu, și Falcă taie cablurile
Inspirație în Alianța Vestului. După ”Ghilotina” lui Robu, și Falcă taie cablurile

Inspirație în Alianța Vestului. După ”Ghilotina” lui Robu, și Falcă taie cablurile

După exemplul colegului din Alianța Vestului, primarul Gheorghe falcă anunță că va obliga operatorii de internet și comunicații să ducă în subteran cablurile suspendate din Arad. Municipalitatea se pregătește să emită un nou regulament în acest sens.

Primarul Nicolae Robu a declanșat, la Timișoara, luna trecută, ”Operațiunea Ghilotina”, el însuși tăind primele cabluri de internet care nu se găseau la locul lor. Practic toate cablurile de net, telefonie sau TV care nu au fost împămțântate, au fost secționate, la cererea edilului. Mare parte din populația Timișoarei, dar și numeroase instituții, au rămas, ore sau zile, fără conexiune. Inclusiv două universități și Inspectoratul Școlar în perioada simulării Bacalaureatului. Iar în final, noul șef al OPC a lansat ideea că era nevoie de aviz psihologic pentur edilul care a urcat în nacelă pentru a marca, punctual, momentul instaurării ordinii între cabluri.

Conform Aradon.ro, municipiul Arad are deja peste 70 de kilometri de canalizaţie specială pentru cablurile electrice şi electronice, dar nu sunt neaparat folosite. Ca și la Timișoara, în Arad există de ani buni un regulament care cere trecerea cablurilor în subteran, mai exact din 2010. „În municipiul Arad, odată cu executarea lucrărilor de infrastructură a străzilor, au fost executate canalizaţii subterane pentru pozarea tubulaturii cablurilor necesare diferitelor servicii către populaţie (…) Reţeaua subterană prezintă câteva avantaje incontestabile, cum ar fi: accesul liber al clienţilor la mai mulţi operatori, un aspect vizual al oraşului mult îmbunătăţit”, se preciza în hotărârea CLM prin care fusese aprobat regulamentul, mai arată sursa citată. În plus, a fost lansat un alt proiect, privat, prin care care s-au realizat aproape 60 de kilometri de canalizaţie pentru cabluri din cei 120 prevăzuți.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: