Aceștia au verificat 26 de unităţi care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul parcului Herăstrău pentru a vedea dacă sunt respectate condiţiile prevăzute privind regimul de funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică pe perioada stării de alertă.

„Dintre cele 26 de obiective înregistrate sanitar veterinar care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul acestui parc, 20 de unităţi erau închise şi funcţionau 6 unităţi: 3 unităţi tip restaurant, care livrau la domiciliu produse alimentare preparate şi semipreparate, un magazin alimentar care vindea băuturi răcoritoare şi produse alimentare de origine nonanimală ambalate, o rulotă care vindea îngheţată ambalată şi un restaurant, care, la ora controlului vindea mici şi alte produse din carne, preparate la grătar, încălcând astfel prevederile legale în vigoare.

Ca urmare, această unitate a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei şi activitatea i-a fost suspendată”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la cele 3 unităţi tip restaurant s-a verificat modul în care se preparau, ambalau şi se livrau produsele culinare şi s-a dispus interzicerea comercializării preparatelor prin sistemul „take -away”, deoarece nu erau asigurate condiţiile de funcţionare pentru acest sistem.

Inspectorii sanitari-veterinari au arătat că nu au fost constatate alte neconformităţi în ceea ce priveşte cerinţele de igienă privind prepararea, ambalarea şi livrarea la domiciliu a produselor alimentare preparate sau semipreparate.

„Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unităţile de alimentaţie publică unde se desfăşoară activităţi de tip „drive-in”, „room-service”, livrare la client, „take-away”, pentru a verifica atât respectarea normelor şi condiţiilor pentru siguranţa alimentelor, cât şi a celor pentru siguranţa consumatorilor”, a declarat Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA