Inspectori de la Direcţia Finanţe Maramureş, arestaţi

Inspectori de la Direcţia Finanţe Maramureş, arestaţi

Doi inspectori de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Maramureş au fost arestaţi sâmbătă noaptea de Tribunalul Maramureş, la cererea procurorilor DNA Cluj. Robert Kaldec şi Crina Abrihan au fost arestaţi sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi şantaj. Prejudiciul cauzat de cei doi este de 150.000 de lei.

Cei doi sunt acuzaţi că au primit mită suma de 70.000 de lei pentru a returnări ilegale de TVA. În atribuţiile de serviciu ale celor doi exista şi posibilitatea derulării unor controale la firmele care solicitau restituirea de TVA. Aceste controale erau numai de faţadă şi întotdeauna firmele care solicitau restituirea taxei pe valoare adăugată obţineau acest lucru.

Acuzaţia de şantaj se referă la faptul că au existat patroni de firme care nu au vrut să intre în jocul celor doi dar sub ameninţări, oamenii de afaceri au completat formularele prin care cererea restituirea TVA-ului. „Cei care aveau firme erau ameninţaţi că dacă nu completează formularele şi nu cer TVA-ul de la stat vor avea grijă să fie demolaţi de controalele Fiscului”, a declarat unul dintre anchetatori.

În cursul zilei de azi, procurorii DNA efectuat şi alte anchete şi este posibil să se existe şi alţi funcţionari arestaţi pentru acuzaţii de corupţie. Până în prezent nu există nicio dovadă care să ateste că directorul Radu Bancoş de la DGFP Maramureş, care s-a sinucis în urmă cu două săptămâni, ar avea o legătură cu această filieră.

Ne puteți urmări și pe Google News