După ce instanţa le-a dat câştig de cauză, autorităţile locale au demolat ieri un palat ţigănesc ridicat pe strada Ialomiţa fără autorizaţie de construcţie.
În replică, rudele familiei Cârpaci au acuzat un inspector din cadrul Primăriei Timişoara că le-a cerut mită. „Au cerut 20.000 de euro“ Pentru că familia Cârpaci era plecată „cu afaceri“ la Strasbourg, cumnatul proprietarului, Minel Cârpaci, a fost cel care s-a luptat cu inspectorii primăriei. „Ne-a spus primăria: «Daţi acoperişul jos şi noi vă dăm autorizaţie de construcţie»“, a strigat Minel Cârpaci, disperat, în timp ce excavatorul dărâma coloanele şi turnuleţele.
„După aceea, au cerut 20.000 de euro ciubuc. Domnul Nemeş (Iosif Nemeş, inspector la Primăria Timişoara, în cadrul Direcţiei de Urbanism - n.r.) ne-a cerut banii ăştia, zicea că el are cunoştinţe la primărie şi rezolvă toată treaba cu 20.000 de euro. Dar noi n-am mai avut încredere, că am dat în cinci ani de zile peste 15.000 de euro, în dreapta şi-n stânga, câte o mie, câte două“, a continuat dezvăluirile Minel Cârpaci. Lucrările de demolare au continuat fără ca reprezentanţii primăriei sau cei ai Poliţiei Comunitare, aflaţi la faţa locului, să ţină seama de acuzaţiile lui Minel Cârpaci.
„Punem în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Iniţial, proprietarul a fost avertizat şi a spus că îşi va demola singur construcţia, dar nu a făcut-o“, explică Radu Gyula, de la Direcţia de Patrimoniu a primăriei. De cealaltă parte, Iosif Nemeş, cel acuzat de luare de mită, nu a vrut să comenteze situaţia. „Suntem obişnuiţi la primărie cu astfel de acuzaţii. Nu comentez“, spune Iosif Nemeş.
La rândul său, arhitectul-şef al Primăriei Timişoara, Sorin Ciurariu, susţine că nu poate lua în serios spusele lui Minel Cârpaci. „Există instituţii abilitate să facă astfel de cercetări, iar cine acuză trebuie să aducă şi probe“, a declarat Sorin Ciurariu. Potrivit viceprimarului Adrian Orza, în Timişoara există pe rol 250 de procese deschise împotriva celor care au ridicat construcţii fără autorizaţie.