Evenimentul Zilei > Justitie > Inspecția Judiciară, CONCLUZII în urma verificării solicitate de DNA: A fost afectată INDEPENDENȚA magistraților
Inspecția Judiciară, CONCLUZII în urma verificării solicitate de DNA: A fost afectată INDEPENDENȚA magistraților

Inspecția Judiciară, CONCLUZII în urma verificării solicitate de DNA: A fost afectată INDEPENDENȚA magistraților

Verificările în cauză deschisă în urma solicitării venite din partea DNA la Curtea de Apel Ploiești au fost încheiate. Concluziile Inspecției Judiciare au menționat faptul că cererea formulată de DNA a adus o oarecare „atingere” magistraților și chiar le-a fost afectată independența.

„Inspectorii judiciari au concluzionat că formularea unei cereri de către Direcţia Naţională Anticorupţie în maniera şi circumstanţele descrise poate constitui o atingere adusă independenţei magistraţilor”, a precizat Inspecţia Judiciară.

CSM a anunțat, pe 12 martie că sesizarea formulată de jurnaliştii Emanuel-Mihai Gâdea, Tudor Radu, Bianca Grigore, Mugur-Cristian Ciuvică şi Răzvan-Ovidiu Savaliuc, cu referire la incidentele care au avut loc la termenul din 6 martie 2018, în legătură cu soluţionarea dosarului nr.6043/3/3015 aflat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti a fost trimisă Inspecţiei Judiciare.