Evenimentul Zilei > Justitie > Inspecția Judiciară a CSM a publicat protocolul cu SRI
Inspecția Judiciară a CSM a publicat protocolul cu SRI

Inspecția Judiciară a CSM a publicat protocolul cu SRI

Inspecţia Judiciară a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii protocolul de colaborare încheiat cu Serviciul Român de Informaţii.

„Inspecţia Judiciară a solicitat, la data de 28 martie 2018, declasificarea „Protocolului privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”, încheiat la data de 29 februarie 2016.

„Protocolul şi-a încetat efectele la 8 martie 2017”, a transmis instituția. Protocolul prevede modalitatea de cooperare dintre cele două instituţii şi faptul că Inspecţia se obligă să raporteze SRI cum a folosit datele primite. De asemenea, Inspecția Judiciară a precizat că nu a utilizat informații primite de la SRI pentru verificarea judecătorilor, procurorilor și magistraților. Tot legat de protocoalele din Justiție, Camera Deputatilor a sesizat Curtea Constitutională cu privire la existenta unui conflict intre Ministerul Public si Parlament, legat de protocolul SRIParchetul General din anul 2016. 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: