Evenimentul Zilei > Politica > INSCOP confirmă creșterea PSD și PMP. Scad PDL și PNL
INSCOP confirmă creșterea PSD și PMP. Scad PDL și PNL

INSCOP confirmă creșterea PSD și PMP. Scad PDL și PNL

Preferințele electorale ale românilor au înregistrat schimbări importante după ruperea USL-ului și apariția Partidului Mișcarea Populară, potrivit unui sondaj INSCOP privind intenția de vot la alegerile europarlamentare.

PSD și PMP se află pe un tren crescător, în timp ce PNL și PDL au pierdut din intenția de vot a alegătorilor, se arată în sondajul realizat la comanda ziarului „Adevărul”, în perioada 1-7 mai, pe un eşantion reprezentativ de 1.056 de persoane. Astfel, PSD a crescut cu trei procente, ajungând la 40,7%, iar PMP și-a dublat electoralul: de la 4,6% la 10%. De cealaltă parte, PNL a pierdut trei procente, ajungând la 16,9%, iar PDL a coborât de la 17,5 la 11,3%.

Pragul electoral ar mai fi trecut de UDMR şi Forţa Civică, în timp ce dintre candidații independenți doar Mircea Diaconu ar putea primi 1,2%.

Dacă alegerile europarlamentare ar avea loc duminica viitoare, 40,7% dintre repondenți ar vota cu alianța PSD-UNPR-PC, procent relativ asemănător cu cel obținut în urma sondajelor de la începutul lunii martie – 40.4%.

Pe locul doi s-ar clasa PNL, însă intenția de vot în cazul liberalilor se înscrie pe un tren descendent 16,9% față de 17,6%. O scădere înregistrează și Partidul Democrat Liberal, de la 13,7% în martie, la 11,3% în prezent.

În schimb, Partidul Mişcarea Populară îşi continuă tendinţa ascendentă, înregistrând 10,2% din intenţiile de vot (comparativ cu 9,1% în luna martie).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.