Evenimentul Zilei > Economie > INS: Jumătate dintre gospodării din România, conectate la Internet
INS: Jumătate dintre gospodării din România, conectate la Internet

INS: Jumătate dintre gospodării din România, conectate la Internet

Mai mult de jumătate din gospodăriile românești (54,4%) au acces la rețeaua de Internet acasă, majoritatea (70,9%) dintre acestea concentrându-se în mediul urban.

Mai mult de jumătate dintre gospodăriile din România au accces la rețeaua de Internet acasă, iar peste 70% dintre acestea se concentrează în mediul urban, potrivit datelor furnizate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

Cea mai mare parte din gospodăriile din România (84,7%), folosesc PC-urile pentru accesarea Internetului de acasă, în timp ce calculatoarele portabile (laptop, netbook, tabletă) sunt folosite de către una din 3 gospodării. 

Într-o proporție mult mai mică sunt utilizate alte dispozitive, cum ar fi telefoanele mobile și smartphonurile (20%).
Tipurile de conexiune folosite la accesarea Internetului de acasă sunt în proporție de 88,2% conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanță de conexiunile broadband mobile (24,5%) și de conexiunile narrowband (9,1%).

54% din gospodării, conectate la Internet

Din totalul gospodăriilor din România, mai mult de jumătate (54,4%) au acces la rețeaua de Internet acasă, majoritatea (70,9%) dintre acestea concentrându-se în mediul urban.

În profil teritorial, la nivelul anului 2014, conectarea la Internet a fost mai răspândită în gospodăriile din regiunea București-Ilfov (76,7%), urmată la mare distanță de regiunile Vest și Nord-Vest (61,3%, respectiv 58,3%), Sud-Est și Centru (51,8%, respectiv 50,2%).

La polul opus, cele mai mici ponderi ale gospodăriilor cu conectare la Internet, se află în regiunile Sud Muntenia (46,1%), Sud Vest Oltenia (47,1%) și Nord-Est (48,3%). Din punct de vedere al mărimii gospodăriei, se constată o corelație între numărul de persoane din gospodărie și interesul crescut pentru conectare la rețeaua Internet.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.