Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎNREGISTRĂRI INEDITE. Ce discută între ei Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni
ÎNREGISTRĂRI INEDITE. Ce discută între ei Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni

ÎNREGISTRĂRI INEDITE. Ce discută între ei Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni

Înregistrări ale unor discuţii inedite dintre Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni au fost publicate recent în Franţa şi au declanşat un val de critici la adresa fostului preşedinte francez.

Săptămânalul de satiră Le Canard Enchaîné şi site-ul Atlantico au publicat de curând mai multe înregistrări cu o serie de discuţii purtate de Nicolas Sarkozy cu consilierii săi, realizate de controversatul Patrick Buisson, fost consilier al lui Sarkozy, informează Le Nouvel Observateur, preluat de Mediafax.

Potrivit jurnalistului Bruno Roger-Petit, editorialist al publicaţiei Le Nouvel Observateur, acele înregistrări "au virtutea de a arăta adevăratul chip al sarkozysmului la putere, al dispreţului faţă de popor şi al iubirii de bani".

Maşinăria Sarkozy

Potrivit acestui articol apărut pe site-ul publicaţiei Le Nouvel Observateur, unul dintre pasajele apărute pe site-ul Atlantico "este deosebit de instructiv, pentru că arată funcţionarea politică a maşinăriei Sarkozy" şi prezintă "influenţa politică pe care Carla Bruni o are asupra asupra lui Nicolas Sarkozy".

Astfel, ceea ce frapează într-una dintre înregistrări este o conversaţie în care Carla Bruni deţine rolul principal. Se pare că discuţia a fost înregistrată la Lanterne de Versailles (fosta reşedinţă a primului-ministru, "furată" de Sarkozy de la Fillon la începutul mandatului său de preşedinte), pe 26 februarie 2011, şi se referă la plecarea lui Brice Hortefeux de la Ministerul de Interne.

Carla Bruni îşi domină soţul

Potrivit jurnaliştilor de la Le Nouvel Observateur, Carla Bruni se face vinovată de trei "delicte" principale.

Astfel, Carla Bruni a asistat la o conversaţie care a influenţat destinul ţării. A fost prezentă pentru că era influentă. Era influentă, deşi nu avea nicio legitimitate, afirmă nouvelobs.com.

Totodată, Carla Bruni îşi domină soţul. Sarkozy poate fi auzit în timp ce spune: "În cuplul nostru, ea este bărbatul". Iar Carla Bruni adaugă: "Eu te întreţin" şi "credeam că m-am căsătorit cu un bărbat cu un salariu mare". Aceiaşi jurnalişti afirmă că "preşedintele Republicii nu şi-a asumat singur conducerea ţării, ci a făcut-o sub influenţa soţiei sale".

Carla Bruni, obsedată de bani?

Aceiaşi jurnalişti afirmă: "Carla Bruni este la fel de obsedată de bani ca şi Nicolas Sarkozy. Îşi pierde vremea la Palatul Elysée doar în măsura în care poate să obţină diverse «contracte»".

Le Nouvel Observateur publică în acest sens câteva fraze rostite de Carla Bruni în acele discuţii care au fost înregistrate: "Apoi, îi voi face să semneze din nou contractele. Nici măcar nu voi aştepta prea mult. Dacă tot pot să îmi permit… Un mic contract simpatic, acolo…".

Ea se compară apoi, în privinţa vârstelor şi a contractelor de promovare, cu câteva vedete hollywoodiene: "Julia Roberts are 44 de ani, Sharon Stone are 52, Julianne Moore are 53… Toate au contracte mirifice, nu? Nu pot să accept aşa ceva. Nu se face aşa ceva".

"Dispreţ faţă de popor"

La rândul său, Nicolas Sarkozy evocă în acele discuţii viitorul său după ce nu va mai fi preşedinte, dar şi contractele de publicitate ale soţiei sale: "Îţi spun sigur, viitorul meu va fi acela de a deveni «domnul Ramirez de la bancă»".

Potrivit jurnaliştilor de la Le Nouvel Observateur, "fiecare frază pronunţată în această conversaţie între membrii clanului dominant Sarkozy reflectă dispreţul lor faţă de popor".

Soţii Sarkozy au avut şi alte privilegii – "Avem o casă pe care o închiriem, în condiţiile în care avem la dispoziţie trei apartamente de serviciu"- spun jurnaliştii francezi, care vorbesc despre "un raport de putere de o vulgaritate abisală".
ARTICOLE POPULARE:

  • "N-am mai întâlnit asemenea nesimţire!", a izbucnit un judecător, după ce o tânără şi-a reclamat părinţii în justiţie | GALERIE FOTO / VIDEO

  • Acesta este Hercule, cea mai mare pisică din lume | GALERIE FOTO / VIDEO

  • MINUNE în Miami: Un bebeluş de 5 luni a fost salvat după ce a primit SĂRUTUL VIEŢII de la mătuşa sa| GALERIE FOTO / VIDEO

  • "Lupii nopţii", armata de motociclişti a lui Putin merge în Crimeea | GALERIE FOTO

  • Sătulă ca imaginea ei să circule pe net ca SEXY DEŢINUT, mama a patru copii dă un site în judecată | GALERIE FOTO

  • CARNAVALUL DE LA RIO a început! Regele Momo: "Să fie bucurie!" | GALERIE FOTO