Luxul opulent pe care îl răcnesc în gura mare analfabeții din clanurile interlope, pe stradă și la televizor sfidează constant fiecare român decent din țara asta.

Orice nuntă, botez sau înmormântare este pentru analfabeții milionari o ocazie să-și etaleze averile fabuloase . Totul se măsoară în mii, zeci de mii, sute de mii și chiar milioane de euro.

La înmormântarea infractorului Fane Spoitoru, un interlop care în anii 90 tăia mâinile polițiștilor, coroanele au fost de mii de euro, aduse de infractori cu limuzine de zeci de mii de euro care trăiesc în palate de sute de mii sau milioane de euro.

Liota defilează pe străzile orașelor și bochează circulația ca la Ziua Națională și sfidează toți românii, proști și fraieri, care ne supunem legilor. Ne sfidează pe toți cei care ne declarăm veniturile, plătim taxe și ne supunem uneori unei birocrații de-a dreptul cretină.

Televiziunile prezintă siderate etalarea averilor fabuloase pe ton tabloid, personajele defilând pe micile ecrane ca niste ciudățenii aterizate în fața camerelor de luat vederi de pe altă planetă, de undeva dintr-un univers paralel care nu are nicio legătură cu țara în care trăim. Un univers în care nu există legi și nu se percep taxe sau impozite.

Au fost atât de multe nunți, botezuri și înmormântări la care liota și-a răcnit averea posibile încât este imposibil să nu te întrebi cum de ANAF nu vede tot acest circ.

Este imposibil ca angajații Fiscului să nu vadă această realitate pe care o țară întreagă o privește constant șocată. O văd, dar o ignoră sau nu reușesc să-și facă timp să se ocupe și de ea.

Sau poate că au motive temeinice să nu vrea să se ocupe de găștile analfabeților milionari care sfidează România, ceea ce este pur și simplu revoltător.

Marea problemă a societății noastre este imunitatea de care beneficiază clanurile acestea în fața Fiscului și mai ales dubla măsură cu care această instituție acționează în societate.

Inspectorii fiscali sunt ineficienți, incompetenți, indiferenți în fața baștanilor, bulibașilor, prinților, prințeselor, regilor și împăraților inventați, care defilează pe străzi și la televizior împachetați în lux. Devin încă brusc competenți și fermi când e vorba de fugărit bunicuțe care vând zarzavaturi la piață.

Cum e posibil ca aceeași instituție să fie ciumă cu cei mai amărâți ”evazioniști” și mumă cu milionarii analfabeți ai patriei?
Nu cumva toate aceste defilări opulente sunt, de fapt, un barometru al corupției din interiorul ANAF?

Nu cumva liota asta își permite să-și expună averile dubioase pe stradă tocmai pentru că știe unde și cu cât cotizează ca să nu-i fie aplicată legea așa cum e ea impusă tuturor oamenilor normali din România pe care Fiscul îi calcă în picioare la cea mai mică problemă?