„Griffiths s-a declarat „ extrem de îngrijorat în legătură cu atacurile cu drone (…) întreprinse, sâmbătă împotriva a două instalaţii petroliere importante în Arabia Saudită. ”.  Griffiths consideră recenta escaladare militară drept „extrem de îngrijorătoare”, îndemnând toate părţile la reţinere şi cerându-le să evite să pună în pericol negocierile angajate de ONU.

ONU a mediat negocierile inter-yemenite în decembrie, în încercarea de a pune capăt conflictului, care a provocat cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit organizaţiei.

Un atac cu drone revendicat de rebelii yemeniţi a provocat incendii sâmbătă la două instalaţii petroliere ale Aramco în Arabia Saudită, al treilea atac de acest gen în ultimele cinci luni împotriva infrastructurilor gigantului petrolier. Rebelii houthi au revendicat cele două atacuri precedente, în mai şi august, asupra instalaţiilor Aramco în regatul saudit, ţară ale cărei forţe militare sunt angajate alături de putere în Yemen împotriva rebelilor, potrivit Agerpres.