Evenimentul Zilei > Social > Îngrijorare în Emiratele Arabe. Revolta vine din România
Îngrijorare în Emiratele Arabe. Revolta vine din România

Îngrijorare în Emiratele Arabe. Revolta vine din România

Ambasada Emiratelor Arabe Unite la București trebuie să facă față, în premieră, unui uriaș protest sindical al angajaților din portul Constanța Sud-Agigea, care lucrează pentru compania Dubai Port World, cel mai mare terminal de containere de la Marea Neagră.

Protestatarii, care se vor aduna, joi și vineri, în fața Ambasadei Emiratelor Unite, după ce miercuri, în fața prefecturii Constanța, au scandat în număr mare, „Demisia” și „Solidaritate”, vor să arate că, profitând de pandemie, conducerea Terminalului, care aparține DP World, dezinformează autoritățile române, făcând, de fapt, „disponibilizări abuzive”.

DP World are peste 50.000 de angajați în întreaga lume și operează în peste 100 de țări, dar nimeni nu a protestat până acum în fața reprezentanțelor diplomatice ale Emiratelor Arabe Unite.

Susținuți de CNS Cartel Alfa, operatorii de macarele și docherii protestează, deja, de aproape o lună, față de concedierea bruscă a liderului de sindicat Nicolae Pavel și a altor doi colegi.

După ce în mai multe rânduri au protestat în fața Terminalului din Portul Constanța Sud Agigea, sindicaliștii Cartel Alfa au ajuns, miercuri, în fața Prefecturii Constanța, cerând intervenția Guvernului României pentru rezolvarea situației celor trei muncitori concediați. În sprijinul lor au venit sindicaliști din Maramureș, Tulcea, Galați, port Constanța.

Sindicaliștii susțin că „decizia de concediere, prin restructurarea a doar trei posturi, ridică multe semne de întrebare, având în vedere că existau locuri vacante. Iar în 2018, Terminalul de Containere al DP World a înregistrat un profit de peste 9 milioane de dolari, în 2019, profitul fiind de 10, 6 milioane de dolari. „Concedierea celot trei salariați intervine în contextul în care angajații companiei sunt solicitați în mod constant din timpul liber să efectueze ore suplimentare”, a explicat liderul Cartel Alfa Constanța, Ion Caraignat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: