Evenimentul Zilei > Actualitate > Ingrid Mocanu, expoziv: Salarii incomensurabile pentru procurorii DNA
Ingrid Mocanu, expoziv: Salarii incomensurabile pentru procurorii DNA

Ingrid Mocanu, expoziv: Salarii incomensurabile pentru procurorii DNA

După ce jurnalista Sorina Matei a făcut senzaționala dezvăluire referitoare la salariul de „nabab” al procurorului DNA, Claudiu Dumitrescu, avocata Ingrid Mocanu a avut o reacție imediată. 

 

Mocanu a punctat faptul că așa se explică lupta „crâncenă” cu corupția. Cu cât se alimenta mai mult ideea, cu atât privilegiile creșteau și ca atare procurorii ajungeau la salarii incomensurabile.

„Dacă se vor aduna salariile Nababilor, veți înțelege de ce se lupta așa de crâncen cu corupția. Cu cât alimentau mai mult ideea, cu atât le creșteau privilegiile: fără examene, fără experiență, pe paradeală, la nimereală.
#fărăparcheteartificiale
#fărăparchetespeciale”, a scris pe pagina sa de Facebook, Ingrid Mocanu.

Iată și postarea jurnalistei Sorina Matei, cea la care face referire avocata Mocanu:

„EXCLUSIV. “NABABII” din DNA: Claudiu Dumitrescu, cel care a “confirmat” achitări în dosare celebre, a încasat 450.000 de euro din bani publici de când se află în DNA

Un răspuns oficial al DNA arată că procurorul Claudiu Constantin Dumitrescu, în prezent procuror şef serviciu al Secţiei a II-a din DNA- Serviciul de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE a beneficiat de când se află în DNA de venituri, decontare contravaloare chirie, indemnizaţii de încadrare, sporuri, prime de vacanţă, prime lunare/anuale, indemnizaţii de hrană, drepturi salariale restante în valoare totală de 2.114.195 lei. Adică 449.828 euro din bani publici.

Claudiu Constantin Dumitrescu, ca procuror şef de secţie în DNA a confirmat de-a lungul timpului “sub aspectul legalităţii şi temeiniciei” mai multe dosare celebre în care judecătorii au dispus achitări definitive ca, de exemplu, speţele Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Toni Greblă, Dan Motreanu, George Scutaru sau Cristian David”.