MUREŞ. Timp de două zile, la Hotelul Danubius din Sovata va avea loc cea de-a cincea ediţie a expoziţiei Hoventa, specializată pe îngheţată şi cocktailuri, dar şi delicatese gastronomice.
Aproximativ 50 de hoteluri şi restaurante din România şi Ungaria îşi vor prezenta aici oferta pentru sezonul estival. Pentru această expoziţie, circa 12 cofetari din zonă au fost special şcoliţi de un specialist din Hexagon. „Un şef din Franţa, de la şcoala de gastronomie a maestrului Alain Ducasse, care are 3 stele Michelin, a ţinut un curs de specialitate pentru cofetarii din Târgu-Mureş, Sovata, Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc. În cadrul expoziţiei Hoventa, cofetarii noştri îşi vor expune produsele învăţate de la şeful francez“, a declarat, ieri, reprezentantul Hotelului Danubius, Laszlo Szabaszlayi.