Un martor ocular din Louisville, Kentucky, care a văzut”demonul” recent, spune că i s-a părut ”o uriașă creatură umanoidă, cu blană și copite de capră, cu piele de alabastru, ochi imenși și coarne răsucite”.  Potrivit presei americane, ar mai fi fost zărit și în Wisconsin, dar și în Texas.

Legenda spune că Omul-Capră a fost văzut prima oară în 1957 în Maryland, într-o zonă cunoscută drept comitatul Prințului George. ”Mai exact într-o peșteră de lângă un vechi pod cunoscut drept Governor's Bridge. Apoi a reapărut din 1962, când creatura a fost învinuită pentru moartea mai multor excursioniști care s-ar fi dus prea aproape de sălașul bestiei. Legenda mai spune că în timp ce-și ciopârțea victimele, capra diavolească urla ca din gură de șarpe, strigătele sale venind parcă din fundul iadului”, mai scrie siteul Strange Mysteries.

 

Aceeași sursă mai spune că Omul-Capră ar fi rezultatul unui expriment eșuat realizat la o fermă de către un om pe nume Stephen Fletcher care ar fi încrucișat ADN-ul unuia angajat de-al său cu cel al unei capre.