Evenimentul ZileiSportÎnfrângere usturătoare pentru Simona Halep la Australian Open. Românca a pierdut calificarea în optimi. VIDEO

Înfrângere usturătoare pentru Simona Halep la Australian Open. Românca a pierdut calificarea în optimi. VIDEO

Înfrângere usturătoare pentru Simona Halep la Australian Open. Românca a pierdut calificarea în optimi. VIDEO
Simona Halep a pierdut meciul pentru calificarea în optimile de finală ale turneului Australian Open, în fața franțuzoaicei Alize Cornet.

Simona Halep, locul 14 în clasamentul mondial, a cedat după un meci epuizant care a durat două ore și jumătate. Sportiva din Franța, Alize Cornet, situată pe locul 61 în clasamentul WTA s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care foarte solicitant.

Alize Cornet s-a impus după un meci care a durat două ore şi 33 de minute, în timpul căruia Simona Halep a acuzat probleme fizice. Sportiva româncă a dat primele semne de suferință începând din setul al doilea.

Alize Cornet este o sportivă cu un joc susţinut de serviciul ei care are efecte şi traiectorii neaşteptate. Ea face destul de bine ambele faze ale jocului, atât pe cea defensivă cât și pe cea ofensivă. Jucătoarea din Franța are în lovitura scurtă arma cu care rupe ritmul.

Luni, franţuzoaica a pus deseori mingea pe linie, cu lovituri incredibile, spre disperarea adversarei ei.

Simona Halep pleacă din Australia cu opt victorii din nouă

Simona Halep a abordat o strategie care a dat greș, crezând că deplasarea pe teren nu este punctul forte al adversarei sale. Ea şi-a propus să insiste pe mişcarea pe teren, însă a fost imprecise și neinspirată în multe rânduri. Jocul stânga-dreapta, pe care și l-a propus inițial, nu i-a reușit, iar acest lucru a fost în avantajul lui Cormet.

Sportiva româncă a avut un serviciu slab, penalizat de multe ori. Adversara sa a reușit să o atragă într-un joc de usură care a epuizat-o în scurtă vreme. De altfel, Halep s-a plâns de probleme fizice în debutul setului secund, iar calitatea evoluției sale a scăzut dramatic.

După ce a fost condusă cu 4-6, 1-3, Simona Halep a făcut eforturi imense pentru a întoarce scorul în setul secund, decisiv. Cornet a fost mai puternică, mai rezistentă, mai agresivă, mai precisă şi mai răbdătoare, astfel că s-a impus.

În faza următoare, de la Australian Open franţuzoaica va evolua cu americanca Danielle Collins, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27. Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Simona Halep pleacă din Australia după opt meciuri pe care le-a câștigat, din nouă, un lucru pozitiv pentru debutul de sezon.

Cum s-a derulat meciul

Alize Cornet a condus în permanenţă setul I și a obținut primul break la 2-1, după ce Halep a ratat trei mingi de break în ghemul anterior. Fostul lider WTA a revenit şi a egalat la 3, dar şi-a pierdut din nou serviciul, la 3-4. Simona Halep a cedat setul cu 4-6, după 48 de minute de joc.

În setul al doilea, jucătoarea din Constanţa a făcut break în ghemul inaugural, dar nu s-a putut distanţa pe tabelă. Alize Cornet a câştigat următoarele trei ghemuri şi a ajuns la 3-1. Din ghemul al doilea, Halep s-a plâns de probleme fizice, de respiraţie cel mai probabil. Căldura foarte puternică și-a spus cuvântul pentru că a căutat mereu umbra de pe teren în pauzele dintre puncte. Este posibil să fi suferit și o accidentare la piciorul stâng.

Simona Halep şi-a revenit de la 1-3, în timp ce adversara ei a scăzut ritmul treptat, până în finalul setului. Românca a reuşit un nou rebreak, de 2-3, apoi a egalat la 3 şi, de la acest scor, franţuzoaica nu a mai reuşit nici un punct timp de trei ghemuri. Cu cinci ghemuri câştigate consecutiv, Halep a egalat la seturi, 6-3, după o oră şi 33 de minute.

În ultimul set, căldura și oboseala și-au spus cuvântul. Ele şi-au fructificat serviciul până la 3-3, scor la care Alize Cornet a reuşit break-ul, păstrat până la final. Ea s-a impus în meciul de tenis cu 6-4, după două ore şi 33 de minute.

 

 


Accesează: