Evenimentul Zilei > Actualitate > Infractor periculos arestat de judecătorii din Maramureș. A ucis un om
Infractor periculos arestat de judecătorii din Maramureș. A ucis un om

Infractor periculos arestat de judecătorii din Maramureș. A ucis un om

Un tânăr de 25 de ani a fost arestat de Tribunalul Maramureș, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte, fiind acuzat că și-a bătut un prieten până când acesta a murit. În plus, Răzvan Ciuban este acuzat că nu a solicitat intervenția echipajelor medicale pentru a-l ajuta pe bărbatul care se afla în stare de inconștiență.

Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Maramureș, în dosarul de lovituri cauzatoare de moarte ”există indicii temeinice care să justifice presupunerea că inculpatul, în seara zilei de 03.01.2020, aflat împreună cu doi prieteni la locuinţa unuia dintre aceştia din Vişeu de Sus, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii în contradictoriu avute cu victima, a lovit-o în mod repetat cu palmele şi cu pumnii în zona capului şi i-a aplicat lovituri cu picioarele în zona toracelui şi a abdomenului, lovituri care au avut ca urmare decesul acesteia.

Ulterior, în noaptea de 03/04.01.2020, inculpatul a sustras din locuinţa altei persoane două telefoane mobile. Infracţiunile de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi furt calificat sunt pedepsite cu închisoare de la 6 la 12 ani, respectiv cu închisoare de la 3 la 10 ani. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare”, precizează Tribunalul Maramureş.

După ce a comis crima, Ciuban a dispărut de la fața locului. Cel care a sunat la 112 este proprietarul casei, care a găsit victima în stare de inconștiență.

Răzvan Ciuban a fost condamnat în 2015, de Curtea de Apel Cluj la doi ani și cinci luni de închisoare, pentru alte fapte penale, și a fost eliberat condiționat în 2017, având interdicție de a mai comite alte fapte penale, în caz contrar urmând să execute și restul de pedeapsă care a rămas neexecutată din pedeapsa aplicată de judecătorii clujeni.