Evenimentul Zilei > Actualitate > Care este situația TRAFICULUI pe drumurile naționale și în CAPITALĂ. Mai multe drumuri naționale prezintă PROBLEME
Care este situația TRAFICULUI pe drumurile naționale și în CAPITALĂ. Mai multe drumuri naționale prezintă PROBLEME

Care este situația TRAFICULUI pe drumurile naționale și în CAPITALĂ. Mai multe drumuri naționale prezintă PROBLEME

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe aceste artere.

În urma precipitaţiilor din ultima perioadă, rămân în continuare cu circulaţia afectată următoarele tronsoane de drumuri naţionale: Drumuri naţionale cu circulaţia oprită:  DN 11B, în zona localităţii Cătruşa (terasament surpat pe o distanţă de aproximativ 50 metri), în judeţul Covasna; DN 2H, în localitatea Milişăuţi (afectată structura podului de peste râul Suceava), în judeţul Suceava  DN 2L, în localitatea Soveja (drum de piatră, parţial surpat), în judeţul Vrancea.

Drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată: DN 12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (surpat terasament pe o distanţă de 100 metri), în judeţul Bacău; DN 15B, în localităţile Petru Vodă şi Stânca (afectat terasament pe distanţe de câte 30 metri), în judeţul Neamţ.

Drumuri naţionale cu circulaţia restricţionată: DN 17A, la kilometrul 16, în localitatea Paltinu, judeţul Suceava, sunt instituite restricţii de viteză (30 km/h) şi de tonaj (maxim 7,5 tone), iar circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ.

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului este oprită pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

Având în vedere că şi astăzi sunt anunţate ploi însemnate cantitativ în foarte multe judeţe ale ţării, existând coduri galbene de precipitaţii abundente până la ora 23:00, reprezentanții INFO Trafic  le recomandă conducătorilor auto să circule cu foarte mare atenţie, să adapteze viteza la condiţiile de drum, luând în considerare faptul că distanţa de frânare creşte substanţial pe un carosabil umed, să nu efectueze depăşiri riscante, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul din faţă şi să se asigure temeinic înainte de orice schimbare a direcţiei de mers.