Evenimentul Zilei > Justitie > Informații noi în dosarul Colectiv
Informații noi în dosarul Colectiv

Informații noi în dosarul Colectiv

După trei ani de la incendiul din Colectiv, Parchetul General a anunțat că se fac cercetări pentru ucidere din culpă în formă gravă, abuz și neglijență în serviciu privind intervenția autorităților și acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, precum și asistența medicală acordată victimelor, inacțiunile func ționarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la spitalele din străinătate, dar și asupra modului în care s-au produs infecțiile din cadrul unităților medicale.

„Sunt analizate concluziile a 81 de expertize medico-legale privind leziunile persoanelor vătămate supraviețuitoare, având ca obiective, printre altele, și constatarea unor indicii privind încălcarea normelor de acordare a asistenței medicale iar persoane vătămate au fost audiate în legătură cu asistența medicală și posibile infecții asociate asistenței medicale”, au transmis procurorii.

„Am venit să particip la acest marș, pentru a arăta în primul rând nemulțumirea, legată de simplul fapt că avem 65 de morți care au dispărut din cauza corupției și a incompetenței, din cauza sistemului. Avem un dosar care se reia de la zero și ne este teamă că ne vom trezi peste 10-20 de ani cu tergivesarea acestuia. Eu nu vreau ca alții să moară în cluburi sau pe stradă din cauza corupției. Marșul din această seară trage și un semnal de alarmă ca avem un stat politic impotent, care ne vinde vorbe frumoase.”, a declarat pentru EVZ, Alexandru de 22 ani.

Pe 30 octombrie, a avut loc Marșul Chitarelor, în memoria victimelor de la clubul Colectiv.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: