După ce Brigada Rutieră anunțat că permisele de conducere cărora le-a expirat suspendare, dar și valabilitatea dovezilor de conducere se pot reglementa prin telefon sau sunt prelungite automat, Poliția Capitalei a anunțat ce se întâmplă cu cazierele și adeverințele de integritate comportamentală.

Astfel, aceste documente pot fi eliberate „doar pentru motive temeinic fundamentate ce urmează a fi menționate pe cerere”, în cadrul unui program strict de lucru.

„În contextul intrării în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03.2020, vă informăm că „se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei”, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 1.

Încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 poate fi pedepsită prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Doar pentru motive temeinic fundamentate ce urmează a fi menționate pe cerere, urmează a fi soluționate cererile pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală primite prin email sau ghişeu, conform programului stabilit, afişat pe pagina de internet a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

De asemnea, se arată în comunicat, „Pentru punerea în aplicare a art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, vă informăm că prezentarea cetățenilor la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se va realiza numai după ridicarea interdicţiilor instituite, în cazul cererilor depuse pentru care nu se justifică urgenţa ridicării documentului”.

„Facem apel la cetățeni de a da dovadă de înțelegere, responsabilitate și de a respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi. Abaterea de la măsurile impuse și solicitarea eliberării certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală pentru motive care nu sunt urgente și exced prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03.2020 poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor sau poate atrage sancționarea dumneavoastră, contravențională sau penală, după caz.

Vă mulţumim pentru înţelegere!”, a mai transmis Poliția Capitalei

Care este programul de lucru și ce prevăd măsurile din decretul prezidențial….

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE