Evenimentul Zilei > Politica > Informații importante date procurorilor de un secretar de stat din MAI. Este vorba de mitingul din 10 august
Informații importante date procurorilor de un secretar de stat din MAI. Este vorba de mitingul din 10 august

Informații importante date procurorilor de un secretar de stat din MAI. Este vorba de mitingul din 10 august

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu, a fost audiat, marţi, la Parchetul General în dosarul evenimentelor din 10 august.

Gheorghe Nucu a declarat că în Piața Victoriei au fost oameni care răspundeau de asigurarea ordinii publice la protest și în timpul intervenției nu au cerut opinia ministerului. „În piaţă au fost oameni care răspundeau de misiune. Nu e vorba de clasificarea unor probe, sunt nişte informaţii care ele provin din documente clasificate şi atunci se va lua măsura declasificării la solicitarea Parchetului cu acordul celor care au furnizat documente. Ministerul nu are rol activ, noi suntem la minister să putem să punem la dispoziţie în funcţie de nevoile din teren ce anume au nevoie. Dacă degenera situaţia, trebuie luate alt tip de măsuri. Decizia în principiu o lua conducerea ministerului, doamna ministru împreună cu mine şi ceilalţi secretari de stat în funcţie de gravitate. La momentul respectiv nu s-a luat nicio decizie. Acolo este doar comandantul acţiunii”, a declarat Gheorghe Nucu.

Nucu a mai afirmat că nu sunt informații că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate.