Evenimentul Zilei > International > Informație bombă pe site-ul MAI din Belarus. Lukașenko și Karaev sunt dați în „urmărire generală”
Informație bombă pe site-ul MAI din Belarus. Lukașenko și Karaev sunt dați în „urmărire generală”

Informație bombă pe site-ul MAI din Belarus. Lukașenko și Karaev sunt dați în „urmărire generală”

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Belarus a apărut, joi, o informație potrivit căreia președintele Aleksandr Lukașenko și ministrul de Interne Iuri Karaev sunt dați în urmărire generală.

Potrivit site-ului MAI, cei doi oficiali sunt acuzați de „crime de război împotriva poporului belarus” .

De fapt, adevărul este că hackerii au spart site-ul MAI și au reușit să posteze un asemenea anunț. Ei au vrut să arate că majoritatea cetățenilor contest alegerile prezidențiale.

De asemenea, hackerii au trecut în dreptul președintelui Lukașenko și acuzația de „uzurpare a puterii de stat”.

Capturi de ecran cu aceste informații au apărut pe site-urile de știri Nasha Niva și Belsat.

Mai mult, o zi mai devreme, a fost piratat și site-ul biroului președintelui Belarusului. Pe pagina principală a apărut un steagul alb-roşu-alb, steagul Belarusului la începutul anilor 1990, și fotografii cu șeful departamentului Viktor Șeiman, deghizat în artistul rus Verka Serduchka.

Site-ul instituției a fost blocat de autorități pentru o perioadă de timp din cauza acestei acțiuni a hackerilor.

Belarus se confruntă de trei săptămâni cu cele mai mari proteste din istoria țării, zeci de mii de oameni protestând la Minsk împotriva lui Aleksandr Lukașenko, pe care îl acuză că a câștigat fraudulos alegerile prezidențiale de pe 9 august.

Aleksandr Lukașenko avertizează că va avea loc o baie de sânge, în cazul în care opoziția din Belarus obține puterea. El susține că va urma un scenariu similar cu cel din Ucraina, în care țara va fi divizată și va porni un război civil.

„Vreau să protejez ce am creat timp de 25 de ani, un sfert de secol, cu mâinile noastre. Am ridicat țara din ruine, din cenușă, mii și milioane de oameni mă susțin.

Știu că dacă ei (n.r.- opoziția) vin la putere, vor distruge tot, vor începe să ucidă oameni și copiii acestora. Aceasta nu va fi lustrație, așa cum spun unii. Va fi o baie de sânge. Ce s-a întâmplat în Ucraina va părea o plimbare în parc”, a afirmat Lukașenko, potrivit romaniatv.net.