Incident șocant în localitatea Leonding – districtul Linz-Land. O infirmieră de 21 de ani, originară din România, a fost arestată, vineri, fiind învinuită că l-ar fi atacat cu un cuțit pe soțul pacientei pe care o îngrijea, în vârstă de 83 de ani. Bătrânul a suferit mai multe tăieturi pe spate și la cap și a fost internat la spitalul din Linz. Femeia a fost arestată după ce poliția a urmărit-o circa un sfert de oră.

Din informațiile furnizate de polițiștii austrieci și preluate de ziarulromanesc.at, în jurul orei 6.30 dimineața, asistenta a aruncat cu un cuțit de bucătărie asupra bărbatului, de mai multe ori și a reușit să îi provoace tăieturi pe spate și pe cap.

După ce a fost atacat de asistenta ieșită din minți, pensionarul a reușit să o împingă într-o cameră și să o blocheze acolo. Apoi omul a ieșit din casă, s-a deplasat urgent la fiica sa, care locuiește lângă el și a dat alarma.

Românca a reușit să fugă sărind din casă printr-o fereastră, dar nu a ajuns departe. Polițiștii au reușit să o aresteze pe femeie, după 15 minute, la Linz – Leonding. Arma de care s-a folosit românca a fost recuperată, a spus poliția. Motivul faptei este încă neclar.

Reprezentanți ai Spitalului Universitar din Linz au declarat presei austriece că omul nu este în pericol de moarte. Bărbatul nu a trebuit să sufere o intervenție chirurgicală dificilă și se află într-o sală normală a spitalului.