Evenimentul Zilei > Social > Infirmieră bolnavă de TBC la o creșă din Capitală
Infirmieră bolnavă de TBC la o creșă din Capitală

Infirmieră bolnavă de TBC la o creșă din Capitală

Părinții copiilor de la o creșă din sectorul 1 al Bucureștiului au aflat, cu stupoare, că micuții lor sunt în pericol când, la începutul săptămânii, au văzut pe ușa instituției un afiș prin care li se cerea acordul ca aceștia să fie testați de TBC.

 Cazul este confirmat, dar DSP „caută sesizarea”

„Este vorba de o infirmieră care are TBC. Aceasta a fost izolată şi se află sub tratament. De asemenea, s-a realizat ancheta epidemiologică la creşă şi au fost depistați 3 copii hiperalergici la tuberculină.


De la începutul anului până acum, în școlile bucureștene au fost despistate patru cazuri de TBC, potrivit DSP București. Acesta este al 5-lea!


Asta nu înseamnă că sunt bolnavi, ci că au venit în contact cu această infirmieră. De aceea li s-a prescris tratament profilactic pentru a nu face tuberculoză”, a explicat dr. Gilda Popescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. De la Direcția de Sănătate Publică am primit un răspuns halucinant, în condițiile în care cazul este deja confirmat și sub tratament. „Căutăm să vedem dacă am primit vreo sesizare în acest sens”, ne explica directorul instituției, dr. Cristina Pelin. Nici la creșă lucrurile nu merg cum trebuie. Reprezentanţii instituţiei spun, potrivit RomâniaTV, că nu au de gând să sisteze activitatea atâta timp cât nu este „nimic oficial”.