Evenimentul Zilei > International > Soția unui președinte de stat se judecă pentru un inel cu diamante, în valoare de peste 1.35 de milioane de dolari
Soția unui președinte de stat se judecă pentru un inel cu diamante, în valoare de peste 1.35 de milioane de dolari

Soția unui președinte de stat se judecă pentru un inel cu diamante, în valoare de peste 1.35 de milioane de dolari

Soția președintelui Republicii Zimbabwe, Robert Mugabe, a dat în judecată un om de afaceri libanez pentru că acesta din urmă nu a trimis la timp un inel de diamante, în valoare de 1.35 milioane de dolari. Conform unui reportaj publicat miercuri de presa de stat, aceasta a comandat bijuteria cu ocazia aniversării sale de nuntă.

"Prima doamnă, Dr. Grace Mugabe, l-a dat în judecată pe omul de afaceri Jamal Joseph Ahmed, fugit din țară, din cauza unei tranzacții referitoare la un inel care nu i-a fost livrat, anul trecut". Conform publicației The Herald din Zimbabwe, domnia sa a cerut daune în valoare de 1.23 de milioane de dolari.
"Încălcând prevederile acordului, domnul Ahmed nu a trimis inelul, ceea ce a dus la declanșarea procedurilor legale împotriva sa".
În anul 2015, Grace Mugabe a dat comanda pentru un inel cu diamante de 100 de carate, în valoare de 1,35 milioane de USD. Aceasta dorea să marcheze astfel aniversarea nunții sale cu liderul țării, în vârstă de 93 de ani.
"Reclamanta a vrut să cumpere un inel de diamante unic pentru a sărbători aniversarea nunții sale", conform documentelor ajunse la instanță, văzute de jurnaliștii de la The Herald.
"Pârâtul i-a propus un inel cu diamante, în valoare de 30.000 de dolari și, firește, reclamanta a refuzat să primească un inel mult inferior".
Grace Mugabe și-a cerut banii înapoi, dar domnul Ahmed a plătit doar 120.000 de dolari.
În documentele trimise instanței anul trecut, domnul Ahmed afirma că s-a oferit să plătească banii în mai multe tranșe, susținând că a plătit deja 150.000 de dolari.
În luna ianuarie, domnul Ahmed s-a adresat tribunalului în încercarea de a o opri pe Grace Mugabe să îi ia proprietățile, ca urmare a nerespectării acordului referitor la inelul cu diamante.
Totuși, doamna Grace Mugabe a negat că ar fi încercat să preia proprietățile lui Ahmed, susținând că forțele de poliție îi păzeau locuința deoarece acesta este căutat pentru alte delicte pe care este posibil să le fi comis.
Omul de afaceri libanez are permis de ședere permanentă în Zimbabwe, dar nu se mai află pe teritoriul țării aflate în partea de sud a Africii.
De asemenea, domnul Ahmed a susținut că ar fi primit amenințări din partea oficialilor agenției de informații din Zimbabwe – Organizația Centrală de Informații – precum și din partea doamnei Grace și a unui fiu din prima căsătorie, Russell Goreraza. Aceasta a negat acuzația.
Doamna Grace, în vârstă de 52 de ani, s-a căsătorit cu președintele Mugabe în 1996. În prezent, aceasta este șefa ligii femeilor din cadrul partidului ZANU-PF, aflat la putere.
Domnia sa a declarat că are dreptul să conducă țara, la fel ca orice alt zimbabwean, și se crede că face presiuni, în prezent, pentru a-și înlocui soțul, la putere.