INEDIT. Vor fi acceptate două noi probe pentru Jocurile Olimpice din 2020

INEDIT. Vor fi acceptate două noi probe pentru Jocurile Olimpice din 2020

Jocurile Olimpice din Tokyo vor aduce mai mult ca sigur două noi probe. Comitetul Olimpic Internațional (IOC) este pregătit să accepte lărginea numărului de discipline de la JO, începând cu turneul final din 2020.

Skateboarding-ul și surfing-ul sunt cele două discipline care se chinuie de mai mulți ani să facă parte din marea familie a Jocurilor Olimpice. Acum, cele două discipline „underground” vor ieși cu capul la lumină odată cu JO din Tokyo. În viitor sunt așteptate și probele precum karate, sporturile de cățărat și softball/baseball să fie incluse în programa Olimpiadelor.

Numirea skateboarding-ului și surfing-ului ca probe olimpice va atrage cu siguranță ciritici, fără a fi sporturi de tradiție. Însă, membrii Comitetului Olimpic Internațional vor să pună în valoare tineretul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cele două discipline reprezintă o combinație bine stabilită și sunt sporturi cu popularitate semnificativă în Japonia și în afara ei”, a fost reacția IOC.

În ceea ce privește Olimpiada de iarnă, snowboarding-ul a luat amploare pentru tineri la debutul său în această competiție, și se pare că o strategie asemănătoare va fi urmată și pentru Sporturile Olimpice de vară.