În încercarea de a-l opri pe Mohamed lahouaiej Bouhlel și a camionului pe care îl conducea cu intenția de a omorâ cât mai mulți oameni, motociclistul Franck a fost la un pas de a-și pierde viața, în momentul în care s-a prins de cabina mașinii. Din povestea relatată de el pentru jurnaliștii de la Daily Mail, se pare că acesta s-a agățat de cabina tirului aflat în mers, iar în acel moment, teroristul a încercat să-l împuște, dar nu a reușit.

Încercarea în care motociclistul a urcat în camionul teroristului a fost filmată de o persoană care încerca sa surprindă imaginile îngrozitoare. Chiar și la câteva zile de la atacul îngrozitor, care a provocat numeroase victime, nu se știa cine este eroul care a avut puterea să reacționeze. Dar iată că acesta a ieșit la iveală, iar povestea sa este incredibilă.

Frack are vârsta de 49 de ani, și lucrează ca angajat la aeroportul din Nisa. Aflat la Nisa, pentru a vedea focurile de artificii care urmau să fie date cu ocazia Zilei Naționale a Franței, acesta a fost martorul unui măcel, pe care a încercat din toată puterea să-l oprească. Văzând persoanele care erau rănite sau omorâte de tir, acesta s-a urcat pe motocicleta sa, și a început să-l urmărească pe criminal.


Așa arată camionul care a fost folosit pentru uciderea a 84 de persoane


Ajuns în dreptul cabinei, el s-a agățat de portieră, și a început să-l lovească pe șofer, cu toată puterea pe care o mai aveam.

În sfârșit când am ajuns în cabină, am început să-l lovesc cu toată forța pe care o mai aveam”, a declarat Franck.

Dar Lahouaiel Bouhlel a încercat să-l și împuște. Pe moment, eroul nu a realizat ce se întâmplă, iar norocul a fost de partea sa, deoarece arma nu a funcționat.

Nu a spus nimic. Nici măcar nu s-a mișcat. A încercat să mă împuște cu arma pe care o avea în mână, dar nu a reușit. Am avut impresia că a încercat să o încarce și a apăsat trăgaciul, dar nu a mers. În acest moment am fost sigur că sunt gata să mor pentru a-l opri. Am încercat să intru în cabină pe geam, pentru că încuietoarea nu se putea deschide. M-am cățărat prin ochiul geamului, dar m-a lovit în cap cu tocul armei, și de atunci am probleme. Am căzut, și totul s-a făcut negru în jurul meu”, a mai spus Franck.

Acesta a mai adăugat și faptul că polițiștii l-au interogat după aceea, crezând că este terorist. Dar lucrurile s-au calmat, văzând că nu are nicio legătură cu șoferul, ci chiar a încercat să-l oprească. 

Parbrizul camionului condus de terorist