Băiatul urma să plece cu familia în Germania, unde trebuia să se căsătorească, în ziua următoare, cu o fată, tot de etnie romă, în vârstă de 13 ani, aleasă de părinţi după tradițiile specifice comunității rome.

În urma unei anchete, carabinierii au descoperit că adolescentul a agresat şi jefuit, în mod repetat, un italian. În 22 iunie, i-ar fi furat un pachet de țigări şi l-a lovit cu pumnul în abdomen, după ce, cu câteva luni înainte, i-a rupt un dinte după ce l-a lovit cu pumnul în față.

Autoritățile au descoperit, de asemenea, că băiatul era vinovat și de alte infracțiuni, motiv pentru care Procuratura pentru Minori din Brescia a cerut judecătorului de la Tribunalul pentru Minori să emită un mandat de arestare preventivă pe numele lui.

Mama adolescentului a încercat să-i convingă pe carabinieri să amâne arestarea acestuia pentru a-i permite să se însoare.

Pe de altă parte, băiatul le-a mulțumit carabinierilor că l-au salvat de la această nuntă, explicându-le că nu a văzut-o în viața sa pe fata de 13 ani cu care urma să se căsătorească și că nu era pregătit încă să se însoare.

 

Te-ar putea interesa și: