Pasagerul s-a îmbarcat de pe Aeroportul Internațional John F Kennedy și a aterizat la West Palm Beach. Compania aeriană JetBlue a dezvăluit că pasagerul nu a comunicat înainte că așteaptă rezultatele unui test de coronavirus.

La aterizare, pasagerul a informat echipajul că i s-a comunicat că testul pentru Covid-19 a ieșit pozitiv în cazul său.

În scurt timp, a fost începută acțiunea de dezinfectare pentru zonele în care a fost prezent pasagerul, acestea fiind identificate pe baza unor imagini de pe camerele de supraveghere, a precizat Autoritatea portuară din New York și New Jersey. De asemenea, au mai fost dezinfectate lifturi, toalete, porți, puncte de control de securitate, chioșcuri și puncte de check-in.

Drept urmare, pasagerul nu va mai avea voie să circule cu această companie aeriană. „Aceste eveniment a creat panică printre membrii echipajului, clienții și oficialii locali. Situația putea fi ușor evitată, ca atare, acest client nu va avea voie să zboare cu JetBlue în viitor”, a declarat compania aeriană într-un declarație publică.

Mai mult, Aeroportul Internațional Palm Beach funcționează normal la o zi după incident, a declarat purtătorul de cuvânt, Lacey Larson. (FOTO: facebook.com/JetBlue)