Evenimentul Zilei > Social > Incredibil! Sute de credincioşi au mers la Înviere fără teama de coronavirus
Incredibil! Sute de credincioşi au mers la Înviere fără teama de coronavirus

Incredibil! Sute de credincioşi au mers la Înviere fără teama de coronavirus

Sute de credincioşi ortodocşi au mers la biserică în noaptea de Înviere încălcând starea de urgenţă.

Sute de  credincioşi au mers la catedrala din capitala Tbilisi, Sameba (Sfânta Treime), unde catolicosul-patriarh al întregii Georgii, Ilia al II-lea, în vârstă de 87 de ani, a oficiat slujba.

Nu trebuie să ne temem de ispită

Alţi credincioşi au participat la slujbă în bisericile mari din întreaga ţară, deşi episcopi din mai multe regiuni au îndemnat enoriaşii să stea acasă, încurajându-i să asculte slujba de Înviere transmisă în direct la TV sau pe Facebook.

În pastorala de Paşte, catolicosul-patriarh a spus că noul virus a provocat multor georgieni frică, iar privirea acestora s-a întors spre Dumnezeu: „Nu trebuie să ne temem de ispită, creştinii întâmpină problemele cu recunoştinţă şi văd mâna lui Dumnezeu în orice …şi, în acelaşi timp, încearcă să găsească soluţia potrivită în situaţia actuală”, a spus patriarhul georgian.

„Mi-a luat mai mult de trei ore să ajung aici (la catedrala Sameba) şi voi sta până dimineaţa pentru că prezenţa mea demonstrează devoţiunea şi credinţa mea” a declarat Mariam, o locuitoare din Tbilisi, în vârstă de 27 de ani.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: