Evenimentul Zilei > Justitie > INCREDIBIL! Radu Mazăre nu apare pe lista MOST WANTED. Ce are Poliția Română de spus
INCREDIBIL!  Radu Mazăre nu apare pe lista MOST WANTED. Ce are Poliția Română de spus

INCREDIBIL! Radu Mazăre nu apare pe lista MOST WANTED. Ce are Poliția Română de spus

Au trecut un an și Radu Mazăre nu apare pe lista „Most Wanted” pe pe site-ul Poliției Române.

Deși 365 de zile de la plecarea lui Radu Mazăre în Madagascar, acesta nu apare „Most Wanted” (persoane urmărite) de pe site-ul Poliţiei Române. Pe această listă apar persoane precum Avraham Morgenstern, Gabriel Popoviciu, Elan Schwartzenberg și Attlia Marko.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a fugit din România pe data de 30 decembrie 2017. Acesta se afla în control judicial. Radu Mazăre a solicitat atunci azil politic în Madagascar, unde are mai multe afaceri. 

Înainte să plece, Radu Mazăre a transmis o scrisoare către IPJ Constanța în care a spus că este „o țintă politică a Statului Paralel…Atunci când în România va există o justiție reală, mă voi întoarce”, a spus acesta. 

„Pagina Persoane Urmărite de pe site-ul de internet al Poliţiei Române nu este o bază de date, detaliile persoanelor care apar pe pagină au fost publicate în scopul de a se obţine informaţii în vederea depistării/localizării acestora, iar criteriile în baza cărora sunt selecţionate aceste persoane sunt stabilite prin dispoziţii interne care au caracter confidențial. Fostul primar al Constanţei a fost localizat pe teritoriul statului Madagascar, existând informaţii despre acest lucru, chiar înainte de a fi dat în urmărire. Radu Mazăre a fost dat în urmărire naţională la data de 10.01.2018, în baza mandatului de arestare preventivă emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în urmărire internaţională la data de 11.01.2018” a transmis  subcomisarului de poliţie Olga Menaev, din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), conform adevărul.ro.