Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL! Poti rămâne însărcinată chiar dacă ești deja gravidă!
INCREDIBIL! Poti rămâne însărcinată chiar dacă ești deja gravidă!

INCREDIBIL! Poti rămâne însărcinată chiar dacă ești deja gravidă!

Poate parea un lucru imposibil, dacă nu chiar un coșmar teribil, însă experții susțin că este un fenomen posibil, deși se întâmplă rar.

De-a lungul timpului, au fost înregistrate cel puțin 10 de cazuri de femei care au rămas însărcinate în timp ce erau deja gravide.

Mai exact, acest lucru ciudat se întâmplă când un ovul este fertilizat în timp ce un alt ovul se dezvoltă în uter.

Există foarte puține informații despre acest fenomen rar. Un studiu realizat în Franța în 2008 a evidențiat fenomenul în cazul unui grup de gemeni, în care unul dintre ei era de două ori mai dezvoltat decât celălalt. Rezultatele medicilor au condus către o singură concluzie: bebelușul mai mic a fost conceput după cel care s-a dezvoltat normal, potrivit The Sun.

Nu este însă singurul caz de acest fel. În anul 1992, tot în Franța, o femeie în vârstă de 32 de ani însărcinată cu doi copii care, în momentul în care s-au năcut, se aflau la 4 săptămâni diferență de dezvoltare.

Cazul a lăsat medicii fără cuvinte, niciunul dintre ei nereușind atunci să-și dea seama la acel moment ce s-a întâmplat mai exact.

Femeia a avut o sarcină normală până în săptămâna 28. Astfel, medicii au dedus că cel de-al doilea bebeluș s-a născut după ce rămăsese însărcinată deja. Bebelușii au crescut normal și s-au dezvoltat normal, doar că cel de-al doilea, fiind conceput mai târziu, a fost născut prematur.