Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil. Orașul care nu doarme niciodată trage un pui de somn
Incredibil. Orașul care nu doarme niciodată trage un pui de somn

Incredibil. Orașul care nu doarme niciodată trage un pui de somn

Un român stabilit la New York surpinde imagini cu străzi pustii, dintr-o mașină Dacia 1300, veche de 43 de ani, comentând că orașul care nu doarme niciodată trage un pui de somn.

Un brașovean care trăiește în New York și care este proprietarul unei Dacii 1300 construită în 1977 a plecat la plimbare cu mașina, ocazie cu care a surprins mai multe imagini pe străzile din New York, pustii din cauza epidemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități.

“Orașul care nu doarme niciodată trage un pui de somn”, a scris Eduard Palaghiță pe pagina de Facebook, Dacia 1300 New York.

“Greu de crezut ca e același oraș. Am fost o săptămână, în vară, și era mereu aglomerație, exceptând orele dimineții”, este unul dintre zecile de comentarii ale celor care au apreciat postarea lui Eduard.

Aproape 800 de oameni au fost uciși de coronavirus la New York, acolo unde autoritățile au anunțat că școlile publice vor rămâne închise până la finalul anului.

În întreg statul New York s-au înregistrat peste 172.000 de cazuri de îmbolnăvire și 8.627 de decese. Numărul cazurilor de COVID 19 depistate pe întreg teritoriul Statelor Unite a ajuns la 560.443, înregistrându-se 22 155 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ, arată romaniatv.net.

O asistentă medicală din New York a descris dramele pe care le trăieşte în fiecare zi în unul din spitalele unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu coronavirus.

Jennifer Cole a povestit cum se moare de COVID-19 în unitatea medicală în care lucrează.

„Am pierdut un pacient azi. Nu a fost primul şi, din păcate, cu siguranţă nu este ultimul. Dar el era diferit. Am fost asistentă la Urgenţe toată cariera mea, dar în New York mă găsesc la terapie intensivă. În acest moment nu există nici un loc în spital care să nu fie terapie intensivă, toate covid 19 pozitiv”, a declarat asistenta.