Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL. Fată de 13 ani traficată pentru sex cu acordul părinţilor
INCREDIBIL. Fată de 13 ani traficată pentru sex cu acordul părinţilor

INCREDIBIL. Fată de 13 ani traficată pentru sex cu acordul părinţilor

O mare surpriză au avut poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT când au prins trei traficanţi de persoane din Satu-Mare. Aceştia duceau în italia două fete, una de 18 ani şi alta de doar 13 ani pentru a se prostitua. Spre surprinderea anchetatorilor, proxeneţii aveau un act notarial prin care părinţii copilei de 13 ani îşi dăduseră acordul ca fata lor să părăsească ţara.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu, marţi, cu privire la faptul că mai multe persoane de pe raza judeţului Satu Mare au racolat şi au cazat două fete pe care urmau să le transporte în Italia pentru practicarea prostituţiei.
În baza delegării D.I.I.C.O.T. , poliţiştii de frontieră din Satu-mare şi cei de la Crimă Organizată din Sălaj şi cu sprijinul S.J.I.P.I. Maramureş au organizat  o acţiune de urmărire şi de prindere a proxeneţilor-traficanţi, doi bărbaţi şi o femeie: Nicolae P.,de 23 ani, Nicoleta P.,de 26 ani şi Andrei L., de 22 ani, toţi din Satu-Mare. Cei trei s-au îmbarcat în două maşini. Bărbaţii într-un Mercedes iar femeia într-un Fiat. Cei doi tineri au plecat primii spre graniţă, rolul lor fiind de antemergători. Fetele care urmau să fie expediate în Italia, au fost urcate în maşina femeii care aştepta un semn pe raza localităţii Petea. În momentul în care au vrut să treacă graniţa, bărbaţii au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră. În acelaşi timp, colegii lor de la Crimă Organizată au pus mâna pe femeie.
Traficanţii au încercat să se apere cu actul notarial în care se preciza că fata de 13 ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, are acordul părinţilor de a părăsi ţara.
Pe timpul cercetărilor s-a stabilit că Adriana D. şi minora au fost racolate şi cazate de Nicolae P. şi Nicoleta P. la locuinţa acesteia din urma. Tinerele urmau să ajungă în Italia, în scopul exploatării sexuale. Cei doi au organizat scoaterea ilegala din Romania a victimelor cu sprijinul lui Andrei L., care i-a convins pe părinţii minorei, prin inducerea lor în eroare, să semneze o procura pe baza careia aceasta să poată  ieşi din România împreuna cu cei trei.
Asupra celor doua maşini în care au fost găsiţi traficanţii şi victimele lor a fost efectuat un control amănunţit ocazie cu care, în autoturismul marca Fiat au fost descoperită sub  bancheta din spate cantitatea de 234 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 1.000 lei, precum şi cantitatea de 17,5 litri de băuturi alcoolice, în valoare de 525 lei.
Cei trei sătmăreni sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Pe numele lor, procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pe 24 de ore. Ulterior, au fost prezentaţi instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. De asemenea autoturismul marca Fiat, în valoare de aproximativ 2.500 euro, respectiv ţigările şi alcoolul au fost confiscate.
În continuare, se fac cercetări pentru identificarea şi reţinerea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: