Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL: Dreptul de a ucide a costat 350.000 de dolari
INCREDIBIL: Dreptul de a ucide a costat 350.000 de dolari

INCREDIBIL: Dreptul de a ucide a costat 350.000 de dolari

Dreptul de a vâna un rinocer negru în Namibia, l-a costat pe un vânzător american 350.000 de dolari. El a afirmat că banii plătiţi autorităţilor namibiene ar fi utili pentru protejarea acestei specii ameninţate cu dispariţia, relatează miercuri AFP.

Texanul Corey Knowlton a câştigat dreptul de a ucide rinocerul negru, specimen care este mult mai rar decât cel alb, la o controversată licitaţie organizată la Dallas în 2014, care a provocat nemulţumirea asociaţiilor de protecţie a animalelor. După trei zile de urmărire, el a ucis animalul luni. O echipă de filmare a postului CNN a filmat vânătoarea.

“Lumea întreagă a auzit de vânătoarea mea şi cred că este important ca oamenii să ştie că totul s-a petrecut bine, în modul cel mai ştiinţific posibil”,  a declarat Knowlton la CNN, într-un extras din reportaj difuzat miercuri.

“De la început am crezut că este ceva benefic pentru rinocerul negru. Această vânătoare, cu atâtea critici pe de-o parte şi felicitări de cealaltă parte, a însemnat mult…Nu cred că se putea face mai mult ca să se vorbească de rinocerul negru”, a spus el imediat după ce a împuşcat animalul.

Potrivit Agerpres, Namibia a vândut din 2012 autorizaţii de vânătoare pentru cinci rinoceri, asigurând că banii sunt folosiţi pentru finanţarea proiectelor de protecţie a naturii şi a combaterii braconajului. Rinocerii destinaţi vânătorii sunt aleşi dintre cei prea bătrâni pentru a se reproduce, afirmă autorităţile.

Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), în Africa existau la începutul secolului al XX-lea 850.000 de rinoceri negri, din care au rămas doar 2.400 în 1995, înainte ca eforturile de salvare să ducă la creşterea numărului de exemplare la circa 5.000. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: