Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL: Datele oficiale arată că salariile românilor au crescut în ultimul an!
INCREDIBIL: Datele oficiale arată că salariile românilor au crescut în ultimul an!

INCREDIBIL: Datele oficiale arată că salariile românilor au crescut în ultimul an!

Statistica oficială arată că salariile românilor au crescut în ultimul an, deşi unii ar spune că acest avans al veniturilor nu se simte în mod real.

În luna septembrie 2015, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2541 lei, cu 1% mai mare decât în luna august 2015.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1833 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 20 lei (+1,1%), potrivit INS. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (5895 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1075 lei).

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8%! Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 109,9%. 

Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum Indicele câştigului salarial real a fost de 100,8% pentru luna septembrie 2015 faţă de luna precedentă. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 139,2%, cu 1,1 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna august 2015.