Echipa AutoVortex s-a calificat la acest eveniment în urma jucării finalei de la Campionatul Regional de Robotică din St. Petersburg din decembrie 2019.

Echipa a fost formată din 7 elevi de la 3 licee din București: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu – Stan Andrei, Pitic Gabriel, Cudrici Dimitrie, Grădinaru Alexandru și Ștefan Roșca; Colegiul Național Sf. Sava – Dunuta Andrei și Colegiul Național Ion Neculce – Vasile Theodor. Echipa este coordonată de antrenorul Panea Ionuț Valentin – asist. Univ. Dr. Profesor de Finanțe la Academia de Studii Economice din București.

Roboți construiți în Java

Cei doi roboți ai României, construiți și programați în Java de elevi, au jucat toate meciurile de calificare cu brio și în finală au format alianța care s-a luptat cu cele mai bune două echipe rusești. Finala a fost câștigată de Alianța României AutoVortex, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.

De asemenea, echipa noastră a primit premiul Innovate Award, pentru robotul cel mai ingenios și avansat din punct de vedere tehnic.

În urma câștigării locului 1, românii au fost invitați să-și reprezinte țara la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Invitational din iunie 2020, unde sunt admise doar cele mai bune echipe din lume.

Lider mondial

„Acest rezultat confirmă statutul de lider internațional al echipei de robotică AutoVortex și adaugă un nou trofeu de locul 1 la palmaresul de 6 victorii consecutive în Rusia și peste tot în jurul lumii: Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franța și Cehia”, a declarat mentorul Ionuț Panea.

AutoVortex urmează să joace regionala de calificare de la București în cadrul BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc între 20 și 22 martie la Sala Polivalentă.