Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil: Cum poate alunga MĂMĂLIGA gripa
Incredibil: Cum poate alunga MĂMĂLIGA gripa

Incredibil: Cum poate alunga MĂMĂLIGA gripa

Porumbul germinat contine vitaminele B şi E, lecitină, minerale, proteine, acizi nucleici, fibre, enzime, glucide şi lipide.

Se opune creşterii colesterolului, reglează secreţiile tiroidei şi asigură buna funcţionare a organelor genitale. Este indicat în ateroscleroză, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită şi ulcer, dischinezie biliară, constipaţii, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări sexuale.

Se vindecă aşa

Se administrează la fel ca grâul germinat. În medicina populară românească se ştie că răcelile care nu cedează la niciun tratament se vindecă prin aplicarea unei cataplasme cu mamaligă caldă. Pe pieptul bolnavului se pune un ştergar subţire sau un tifon, peste care se întinde un strat gros de mamaligă, atât de fierbinte cât se poate suporta, după care se acoperă cu un material impermeabil şi o pătură. Se ţine o jumătate de oră. Tratamentul este bun în cazuri de bronşită acută, gripă, pneumonie, tuse cronicizată. Aplicat în zona rinichilor, tratează colicile renale şi nefritele, iar pe zona inferioară a abdomenului, e remediu rapid pentru anexite şi cistite.