Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL. Copii duși la școală dimineața în 5 ture
INCREDIBIL.  Copii duși la școală dimineața în 5 ture

INCREDIBIL. Copii duși la școală dimineața în 5 ture

Sute de copii din Timiș vor fi chinuiți să se trezească la ore imposibile, dimineața, pentru a ajunge la timp la școală. În județ sunt insuficiente autobuze școlare.

Pe copiii din ciclul primar din satele din Timiș îi așteaptă o viață obositoare. Ca să ajungă la ora 8,00 la școală unii se vor trezi la 5 dimineața, pentru că în localitate nu există suficiente autobuze școlare, iar transportul se face în ture.

Sute de elevi din Timiş fac naveta cu ajutorul microbuzelor şcolare, iar în unele comune este nevoie şi de cinci drumuri cu microbuzul pentru a-i transporta la şcoală pe toţi. Aici sunt disponibile doar microbuze cu câte 16 locuri.

Un număr de 10 localităţi din Timiş au cerut microbuze şcolare cu 28 de locuri, dar Ministerul Educaţiei nu le-a alocat încă.

”Solicitarea este pentru microbuze mai mari, sunt şcoli, comune, care au mulţi copii de transportat. Cu un microbuz de 16 plus 1 locuri unele comune trebuie să facă chiar şi cinci drumuri pentru a transporta copiii. Anul trecut, din 40 de microbuze promise de minister am primit 12, anul acesta am primit 17 microbuze cu 16 plus 1, trei cu 28 de locuri şi avem înştiinţare că până la sfârşitul anului judeţul Timiş ar mai trebui să primească 31 de microbuze. Dacă se va întâmplă acest lucru, transportului în judeţul Timiş ar fi rezolvat”, a declarant inspectorul şcolar general adjunct Halasz Francisc citat de Ora de Timiș.