Evenimentul Zilei > International > INCREDIBIL. Benzinăriile ATACATE de hoți. Nouă metodă de FURT direct de la pompă
INCREDIBIL. Benzinăriile ATACATE de hoți. Nouă metodă de FURT direct de la pompă

INCREDIBIL. Benzinăriile ATACATE de hoți. Nouă metodă de FURT direct de la pompă

Hoții de benzină au inventat o nouă metodă de prin care reușesc să fure benzină direct de la pompă. Hoții piratează informatic benzinăriile. Polițiștii francezi au descoperit această nouă metodă după ce au fost chemați pentru a cerceta numeroase cazuri de furt reclamate de lucrătorii de la benzinării. În doar câteva luni hoții au reușit să fure mii de litri de motorină și benzină.

Hoții de benzină au inventat o nouă metodă de prin care reușesc să fure benzină direct de la pompă. Hoții piratează informatic benzinăriile. Polițiștii francezi au descoperit această nouă metodă  după ce au fost chemați pentru a cerceta numeroase cazuri de furt reclamate de lucrătorii de la benzinării. În doar câteva luni hoții au reușit să fure mii de litri de motorină și benzină.

Mai întâi, pe la pompă trece o mașină care simulează o operațiune de întreținere făcută de un tehnician cu o telecomandă, iar pe ecran, în dreptul prețului, apare zero, potrivit stiri.tvr.ro

Apoi, vine imediat un complice cu o utilitară care face plinul. Metoda a funcționat foarte bine până la apariția jandarmilor.

Nu este pentru prima oară când hoții folosesc această metodă. Anul trecut au dispărut 3000 de litri de motorină într-o singură noapte. Experții în securitate îndeamnă la vigilență și spun că unele rețele de internet sunt vulnerabile în fața hackerilor.

Nici șantierele nu au scăpat de hoții de combustibil. O mică firmă de construcții are până acum o pagubă de 5000 de euro, după ce benzina a dispărut din rezervoare.

Pe piața neagră, un litru de combustibil se vinde cu aproximativ un euro.