Zhou Yongkang a pledat vinovat şi nu va face apel la verdict, potrivit agenţiei Xinhua. “Zhou Yongkang a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru luare de mită, abuz de putere şi dezvăluirea deliberată a unor secrete de stat”, a relatat agenţia oficială chineză, precizând că procesul secret împotriva fostului membru al comitetului permanent al biroului politic al Partidului Comunist chinez a avut loc la Tianjin, metropolă la est de Neijing, scrie Agerpres.

Fost ministru al atotputernicei securităţi publice, Zhou Yongkang, în vârstă de 75 de ani, a fost stăpânul absolut al Comisiei pentru afaceri politice şi judiciare a Partidului Comunist chinez, până la congresul din noiembrie 2012, când a fost demis, alături de alţi oficiali. Închis în secret, el nu a mai fost văzut din toamna lui 2013.

Condamnarea sa este cea mai emblematică pentru campania lansată de preşedintele chinez Xi Jinping împotriva corupţiei şi menită să lovească 'muşte şi tigri', adică atât oficiali de rang mic, cât şi oficiali de rang înalt ai regimului.

Te-ar putea interesa și: