Începe procesul în „Dosarul minorelor” pentru Dan Diaconescu

Începe procesul în „Dosarul minorelor” pentru Dan Diaconescu Sursa foto: EVZ

Începe procesul pentru Dan Diaconescu, după ce luni, 20 mai, Tribunalul Constanța i-a respins contestația împotriva deciziei din noiembrie 2023, care a confirmat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul, administrarea probelor și efectuarea actelor de urmărire penală. Fostul patron al OTV este inculpat în „Dosarul minorelor”.

Începe procesul pentru Dan Diaconescu

Hotărârea Tribunalului dată astăzi este definitivă:

„În baza art. 347 C.p.p. rap la art. 346 alin.2 C.p.p. respinge, ca nefondata, contestaţia formulată de contestatorul inculpat DIACONESCU CRISTIAN DAN, impotriva incheierii nr.921/22.11.2023, pronuntata de judecatorul de camera preliminara, in dosarul nr. 20152/212/2023/a1 al Judecatoriei CONSTANTA. In baza art. 275 alin.2 C.p.p. obligă contestatorul inculpat DIACONESCU CRISTIAN DAN, la plata sumei de 1.800 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 20.05.2024, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei“, arată instanța.

Dan Diaconescu

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ce acuzații i se aduc în „Dosarul minorelor”

Fostul proprietar OTV a fost trimis în judecată pentru acte sexuale cu un minor și folosire a prostituției infantile în formă continuată. El ar fi întreținut raporturi sexuale cu o fată despre care știa că are 15 ani, de mai multe ori, în 2020, conform procurorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea, în stare de recidivă postexecutorie, a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale), a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale) şi a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale).

Ce pedeapsă riscă Dan Diaconescu

Dan Diaconescu a plătit pentru favorurile sexuale de care a beneficiat sume cuprinse între 300 și 400 de lei. Faptele au avut loc în timp ce Diaconescu se afla sub supraveghere în cadrul eliberării condiționate.

“În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele: În jurul datei de 19.11.2020 şi în jurul datei de 22.11.2020, D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Infracțiunea de act sexual cu un minor atrage o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Iar dacă va fi găsit vinovat de recidivă postexecutorie, pedepsele se majorează cu jumătate.