Evenimentul Zilei > Actualitate > Începe ”marea infectare”. Guvernul unei țări a decis ca populația să ia virusul
Începe ”marea infectare”. Guvernul unei țări a decis ca populația să ia virusul

Începe ”marea infectare”. Guvernul unei țări a decis ca populația să ia virusul

Olandezii abordează în felul lor problema noului coronavirus: majoritatea populației va fi infectată. Dar așa se va ajunge la o ”imunitatea de grup”.

Anunțul a fost făcut de premierul olandez Mark Rutte, care a declarat, luni, că vrea să favorizeze dezvoltarea unei imunităţi colective în Olanda, unde – a avertizat el – cea mai mare parte a compatrioţilor săi va fi contaminată cu noul coronavirus. Acesta a exclus varianta izolării totale a populaţiei.

”Nu am un mesaj uşor pentru voi în această seară. Realitatea este că o mare parte din populaţia olandeză va fi infectată cu noul coronavirus. Asta ne spun experţii”, a declarat Rutte într-un discurs televizat care a urmat deciziei de duminică a guvernului olandez de a închide toate școlile, barurile, bordelurile și cafenelele, până în data de 6 aprilie.

În discursul său, premierul a anunţat că guvernul său vrea ca populația să ajungă la o ”imunitate de grup” în aşteptarea unui vaccin. Ideea e ca persoanele cele mai puţin vulnerabile să primească virusul, în timp ce persoanele vârstnice şi bolnave vor fi protejate ”luni, dacă nu chiar mai mult”.

Spre deosebire de Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri drastice pentru a stopa propagarea COVID-19, Olanda nu are în vedere o izolare totală. Potrivit ultimului bilanţ, Olanda a înregistrat 1.413 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, fiind înregistrate 24 de decese.

Sursa: Agerpres.ro