Evenimentul Zilei > International > Începe lupta și la Chișinău. Socialișii vor să dea jos GUVERNUL
Începe lupta și la Chișinău. Socialișii vor să dea jos GUVERNUL

Începe lupta și la Chișinău. Socialișii vor să dea jos GUVERNUL

Reprezentanţii grupului parlamentar al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au anunţat că strâng semnături pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip, informează Unimedia.md.

 

Vlad Bătrîncea, parlamentar socialist, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri că partidul său va începe procedurile pentru depunerea unei moţiuni de cenzura împotriva Guvernului, informează mediafax.ro

„Acest Guvern este unul antidemocratic, antipopular, antisocial, corupt, iresponsabil, mincinos şi trebuie să plece. Ţinem minte cu toţii cum şi când acest Guvern a fost ales, la limita legalităţii. Considerăm că Executivul a devenit parte a jocurilor politice, în loc să se ocupe de probleme sociale, economice. Ei se ocupă de provocarea scandalurilor diplomatice şi nu participă la activităţile CSI. Considerăm că acest Guvern nu se luptă cu sărăcia sau corupţia, ci se luptă cu aşa-zisa propagandă rusească”, a declarat deputatul PSRM.

„În toate sectoarele şi domeniile vitale pentru ţară se atestă probleme majore. Deficitul bugetar pentru 2017 planificat este unul fără precedent. Nivelul investiţiilor străine directe raportate la PIB sunt în continuă scădere, aflându-se astăzi la cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani. Datoria publică externă a atins cote maxime, fiind comparabilă în acest sens doar cu dezastrul economic lăsat de guvernările „democratice” din anii 90”, a spus socialistul.

 

Parlamentarul socialist a făcut referire şi la relaţiile cu Rusia, sugerând că acestea au avut de suferit după semnarea, fără o consultare prealabilă cu poporul Republicii Moldova, a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. În plus, Guvernul Filip a fost criticat şi pentru expulzarea celor cinci diplomaţi ruşi.

Proiectul moţiunii de cenzură a fost semnat de 24 de parlamentari, însă legislaţia Republicii Moldova prevede că este necesar un minimum de 26 de semnături pentru iniţierea moţiunii de cenzură. În acest sens, socialiştii au făcut apel şi la celelalte partide din opoziţie să li se alăture în acest demers.