Începe Autism Film Festival

Începe Autism Film Festival

La Timişoara începe diseară Autism Film Festival, „un eveniment de suflet, pentru suflet”, potrivit organizatorilor, Fundaţia Pentru Voi. Festivalul grupează mai multe filme artistice, care prezintă viaţa persoanelor cu autism.

Proiecţiile de astăzi au loc în clădirea Facultăţii de Construcţii, sala CA1: de la 18.30 rulează „Elle s’appelle Sabine”, iar de la 20.30 - „Mozart and the Whale”. Mâine, festivalul se mută în Aula Magna a Universităţii de Vest, unde vor rula, de la ora 18.00, „The black Baloon” şi, de la ora 20.00, „The Snow Cake”.

„Ne dorim că la finalul festivalului spectatorii să înţeleagă mai bine ce înseamnă autismul, că greu e pentru un tânăr autist să înţeleagă lumea, ce sacrificii fac părinţii şi cât de mult contează atitudinea celor din jur, a colegilor, a vecinilor, a comunităţii. Sperăm să convingem concetăţenii noştri că toleranţa şi acceptarea sunt cheia pentru ca aceste persoane să aibă o viaţă în comunitate, alături de semenii lor”, a declarat Laila Onu, directorul Fundaţiei Pentru Voi.

Ne puteți urmări și pe Google News