Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiul la garnitura de tren cu țiței a fost provocat de un motor electric
Incendiul la garnitura de tren cu țiței a fost provocat de un motor electric

Incendiul la garnitura de tren cu țiței a fost provocat de un motor electric

Cauza incendiului izbucnit la locomotiva trenului care transporta 32 de vagoane cu țiței pe ruta Berca-Buzău a fost efectul termic al curentului electric la un motor electric de tracțiune, a stabilit marți o echipă formată din angajați ISU și ai operatorului de transport.

"Sursa probabilă de incendiu a fost efectul termic al curentului electric la un motor electric de tracțiune. Pagubele nu sunt însemnate, incendiul care s-a manifestat la un singur compartiment a fost stins la timp, a fost degajare intensă de fum și au ars reziduuri de ulei și cablurile aferente de la compartimentul motor", a declarat pentru Agerpress George Crețu de la Biroul de presă al ISU Buzău.

Locomotiva unei garnituri de tren cu 32 de vagoane pline cu țiței a luat foc marți în timp ce se deplasa de la Berca la Buzău. "Locomotiva s-a aprins la numai câteva minute de la plecare în dreptul localității Cândești. Pompierii, alertați de mecanicul locomotivei, s-au deplasat urgent la locul incidentului unde au lichidat incendiul la scurt timp după ce au început intervenția", a declarat pentru Agerpres șeful ISU Buzău, col. Dănuț Nicolae.

Concomitent, o altă locomotivă a remorcat garnitura de 32 de vagoane pe care a tractat-o în gara Berca.