În prezent, peste 50 de pompieri şi pădurari acţionează pentru localizarea şi stingerea incendiului, potrivit agerpres.ro

Potrivit ISU Vâlcea, incendiul s-a produs într-o zonă greu accesibilă, iar pentru stingerea lui ISU Vălcea a solicitat sprijin aerian Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)
"Incendiul se manifestă în zona împădurită de munte, la nivelul solului, pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare. Intervin ISU cu 34 de militari şi 20 de persoane de la serviciul de voluntari din Malaia şi de la ocolul silvic din zonă. Accesul se face numai pedestru (aproximativ 100 de minute) şi se acţionează cu mijloace de primă intervenţie din cauza terenului accidentat. S-a solicitat sprijin aerian din partea IGSU şi aşteptăm să vedem ce răspuns vom primi, dar, cel mai probabil, mâine dimineaţă vom acţiona şi aerian pentru stingerea acestui incendiu", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Incendiul a izbucnit iniţial pe circa trei hectare. Din cauza vântului puternic, s-a propagat pe alte câteva zeci de hectare.

 

Te-ar putea interesa și: