Nu mai puţin de ;lase trenuri au fost oprite în gări şi peste 900 de călători au fost blocaţi în urma incendiului maniefstat la locomotiva unui tren de marfă încărcat cu fier vechi, care a luat foc între Merişor şi Băniţa.

Incidentul a avut loc marţi seara, în jurul orei 21, iar pompierii Detaşamentului Petrosani au deplasat la locul indicat 2 echipaje cu 2 autospeciale cu capacitate de 5.000 si 9.000 litri, relatează zhd.ro. „La sosirea la locul intervenţiei pompierii au constatat că incendiul se manifestă într-o zona inaccesibilă intervenţiei, din cauza terenului impracticabil şi periculos de la calea de acces până la locul în care se află garnitură de tren. Pompierii au adoptat o tactică defensivă prevenind extinderea incendiului”, au precizat reprezentanţii Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara.    Potrivit primelor date, cel mai probabil locomotivă s-a aprins din cauza unui scurtcircuit în camera motoarelor, dar din fericire nu au existat victime. Incidentul de pe calea ferată a generat blocarea circulaţiei feroviare între staţiile Simeria şi Petroşani. Sub coordonarea subrepefectului de Hunedoara, Fabius Kiszely, s-a activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, care a reunit reprezentanţi ai I.S.U., I.P.J, I.J.J, Poliţia Transporturi Feroviare şi C.F.R. a cărei misiune a fost soluţionarea situaţiei în care se aflau cei aproximativ 900 de pasageri din 6 trenuri oprite în gările Bretea, Pui, Baru, Crivadia şi Petroşani. Este vorba despre 5 trenuri accelerat (1822, 1996, 2024, 2023, 1823), care se îndreptau spre Mangalia, Constanţa, Târgu Jiu, Cluj şi Simeria şi un tren internaţional (1471) care se îndrepta spre Burgas. Trei trenuri în care se aflau aproximativ 800 de pasageri au fost redirecţionaţi spre litoral pe o ruta ocolitoare.

Ceilalţi pasageri, care călătoreau spre Petosani şi Târgu Jiu, au fost notificaţi prin intermediul poliţiştilor, jandarmilor şi şefilor de tren despre ce se întâmplă, au fost îmbarcaţi în mijloace de transport în comun şi transportaţi spre destinaţie.De asemenea pasagerii blocati in Petrosani au fost preluati cu mijloace de transport in comun si mutati intr-un tren care a fost redirectionat spre Simeria.